Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Καλημέρα σε όλους σας !! Σας άρεσαν τα παιχνίδια με τα σχήματα;; παίξατε με τους γονείς ή με κάποιον μεγαλύτερο αδερφό ή αδερφή σας;;;;;Kάνατε Καμπούμ;;;;
Έχουμε λοιπόν σήμερα σκεφτεί να σας δώσουμε μια αποστολή! Ψάξτε μέσα στο σπίτι ή στην αυλή σας , με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου και φωτογραφίστε όσο πιο πολλά στρογγυλά πράγματα - σε σχήμα κύκλου βρείτε!!!Μπορεί να είναι ένα cd, μια ρόδα από το ποδήλατό σας ή το πατίνι σας...αλλά μην σας δίνουμε τις λύσεις...προσοχή γιατί οι μπάλες δεν είναι κύκλοι αλλά σφαίρες!!! Θα περιμένουμε  τις ανακαλύψεις σας !!Να μια μικρή βοήθεια από εμάς:


Σήμερα σας στέλνει μήνυμα και ένας φίλος σας, ο κύριος Πινέλος!!
Δεν ξέρετε πόσο πολύ του αρέσει να ζωγραφίζει, να ανακατεύει χρώματα και να πειραματίζεται!!
Βρήκε λοιπόν στο βίντεο που θα ακολουθήσει έναν πίνακα του μεγάλου Ρώσου  ζωγράφου  Καντίνσκι. Σας αρέσει;;Παρατηρείστε πόσα χρώματα έχει κάθε κύκλος.Παρατηρείστε αν έχει φωτεινά ή σκοτεινά χρώματα .Αν οι κύκλοι είναι λεπτοί ή πιο παχιοί. Μερικοί μοιάζουν και με οβάλ...Πόσα τετράγωνα χρωμάτισε ο ζωγράφος;;;
Ο Καντίνσκι  ζωγράφισε τον πίνακα αυτόν σχεδόν 100 χρόνια πριν!!!

<<Κύκλοι μέσα σε τετράγωνα>>

Θέλησε λοιπόν και ο Πινέλος να φτιάξει τον ίδιο πίνακα.....αλλά με τα δικά του χρώματα...πρώτα χώρισε ένα Α4 χαρτί σε 6 μέρη και μετά ξεκίνησε με μικρούς κύκλους που όλο τους μεγάλωνε και ό,τι έμεινε από το τετράγωνο το χρωμάτισε και αυτό...Όταν κουραζόταν συνέχιζε κάποια άλλη στιγμή.



Με νερομπογιές

Με κηρομπογιές ή ξυλομπογιές

Θα μπορούσατε κι εσείς να δοκιμάσετε κάτι παρόμοιο και να μας στείλετε τις ζωγραφιές σας!!!Ο κύριος Πινέλος θα σας περιμένει !!!!!
Σας αποχαιρετά λοιπόν με ένα βίντεο γεμάτο κύκλους σε πίνακες ζωγραφικής  και με πολύ όμορφη μουσική !!!!!



Ο ζωγράφος Σταύρος μας έστειλε τους πίνακές του


Η ζωγράφος Κορίνα μας έστειλε τις δημιουργίες της



Η ζωγράφος Ξένια ζωγράφισε με κύκλους



Επιμέλεια: Βιγλάκη Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου