Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους σας !!
Παιδιά θυμάστε κάποια στιγμή που είχαμε μιλήσει για τη συμμετρία;;
Φανταστείτε μια κυρία που τα κάνει όλα συμμετρικά, ό,τι ζωγραφίζει από τη μια πλευρά το ζωγραφίζει και από την άλλη και έτσι χωρίζει μια εικόνα σε 2 κομμάτια,συμμετρικά και ίδια μεταξύ τους.Έτσι δουλεύει η κυρία συμμετρία!!Έχω λοιπόν ένα γράμμα από αυτήν την κυρία :



Θα μπορέσετε παιδιά να κάνετε με τους γονείς σας εξάσκηση στη συμμετρία;;Είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσουν αν δυσκολευτείτε ! 
  • Αν πάρουμε λοιπόν πινέλα και ένα χαρτί και χρωματίσουμε αριστερά στο μισό χαρτί  τη μισή πεταλούδα( οι γονείς μπορούν να σχεδιάσουν τη μισή με μολύβι και τα παιδιά θα χρωματίσουν ως τη μέση του διπλωμένου μας χαρτιού)και αμέσως την διπλώσουμε θα δούμε και την άλλη μισή στο δεξί μέρος .(Εδώ ο άξονας συμμετρίας είναι κατακόρυφος)










  • Πειραματιστείτε με υλικά από τη φύση , την αυλή το μπαλκόνι σας, με φύλλα,πετρούλες, κλαδάκια κλπ. Στην αρχή βάλτε κάτι το αριστερό μέρος εσείς ,μια κεραία, ένα ματάκι, ένα στοιχείο κάθε φορά και μετά το παιδί θα βάζει αντίστοιχα δεξιά.Μπορεί να γίνει και το αντίστροφο φυσικά.










    • Το ίδιο μπορεί να γίνει και με πλαστελίνες διαφόρων χρωμάτων. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι  ανάλογα τη φαντασία σας !!Αργότερα μπορεί να ζητήσετε από το παιδί να βάζει με το αριστερό χέρι στην αριστερή πλευρά και με το δεξί στην δεξιά και έτσι μαζί με τη συμμετρία ασκείται  στον προσανατολισμό και την πλευρίωση. 


    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιάτα χάρτινα ή χαρτιά , χαρτόνια,κορδέλες ή ό,τι άλλο έχετε!!


    • Τελευταία άσκηση προτείνουμε να γίνει στο χαρτί με κάποιο μολύβι για να μπορούν να σβήσουν κιόλας εαν το επιθυμούν.Εκτυπώστε εαν έχετε τη δυνατότητα ή σχεδιάστε μια δική σας πεταλούδα όπως στο σχέδιο και κατευθύνετε λεκτικά το παιδί να συμπληρώσει το δεξί μέρος της πεταλούδας !! (επιλέξτε ένα εύκολο σχέδιο για τα μικρότερα νήπια και ένα πιο δύσκολο για τα μεγαλύτερα).



    • Aν θελήσετε παιδιά να χρωματίσετε την πεταλούδα σας μπορείτε να την κόψετε στο περίγραμμα να την κολλήσετε σε ένα ξυλάκι και να της δώσετε κίνηση !!! Σας χαιρετώ, με αγάπη, η Κυρία Συμμετρία !!!!


    Επιμέλεια:Βιγλάκη Ελευθερία

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου